Следпразнично

Има нещо парадоксално в коледно-новогодишните празници. От една страна, изпълват те с умиление и сантиментализъм, от друга - накъдето и да се обърнеш, все равносметки и прогнози за следващите дванадесет месеца.
Възцарява се една такава ритуалност на благотворителността, на мероприятивността - бизнес и духовна... Няма лошо. Както няма лошо и да не ти харесва кампанийността.
По празниците май се "крия" в дребните неща. Не че откривам Смисъла в тях. В тях няма нито повече, нито по-малко смисъл, отколкото във всичко останало. И красотата им може би не е повече. Но не винаги я забелязвам, не знам как е с другите.
Преди Коледа пътувах към морето. И след един от тунелите изведнъж изпитах усещането, че съм в сладкарница - възвишенията наоколо приличаха на сладкишчета, намазани с крем и посипани с пудра захар.
Гадост, нали? Не обичам сладко, но беше красиво. Или поне на мен така ми се стори.
А край морето тревата е зелена и цъфтят теменужки. И вълните като котенца се умилкват около краката ти с надеждата да ги погалиш. А вятърът сдипля водата в обратна посока - от брега към дълбокото. И слънцето играе на гоненица с хиляди огледалца по изумрудената повърхност.
Нямам снимки на морето.

posted by Illa @ 1/06/2007 09:20:00 сл.об.,

2 Comments:

At 1/07/2007 01:05:00 пр.об., Blogger Orlin said...

А има ли начин как тези "пощенски марки" да станат поне колкото едни "пощенски картички"?
Ми много са мини :).
И лупата няма да помогне :).

 
At 1/07/2007 10:37:00 пр.об., Blogger Illa said...

Снимките са много лоши, правени са с телефон, чието основно предназначение не е да се снима с него :) Колкото е по-голям размерът, толкова по-зле изглежда. Просто ми беше приятно да си запазя за спомен свежата трева на Коледа. Тя е главният герой на снимките :)
Ето още "клипчета":
http://www.fliptrack.com/watch/0EfpMb8Kb6
http://s147.photobucket.com/albums/r302/hepit/Coleda/?action=view¤t=1168103211.pbw

 

Публикуване на коментар

<< Home