Убийство за $10 милиона

Днес The Times съобщава, че полоният, убил Литвиненко, струва повече от $10 млн. Според вестника, следователите недоумяват защо са били необходими толкова много дози от веществото, след като 10 пъти по-малко количество е било достатъчно. Изключено е толкова полоний да бъде купен незабелязано, казват познавачи.
Споменават се и оплакванията на пратените в Москва английски следователи, че руските прокурори отказват да задават въпросите им на разпитваните лица. Но се въздържат от оповестяване на този факт в името на добрите междудържавни отношения. Без друго Антъни Брентън - посланикът на Нейно Величество, си има неприятности (The Telegraph) с движението "Наши", поддържано от Кремъл.
През юли английският пратеник си позволи да присъства на форум на "Другата Русия" и даже се изказа. Оттогава нашистите преследват посланика по петите и провалят срещите му. Според дипломата, толкова точен график на движението му може да има само ФСБ. И пак според него, да биха искали, от Кремъл нямат проблем да прекратят тормоза.
Както си спомняме, в събота трябваше да има протестен марш на "Другата Русия", но властите разрешиха само провеждането на 2-часов митинг. Доста преди началния час районът на митинга е отцепен от силите за сигурност, много хора не са допуснати до площада, а 70 човека от организаторите са арестувани, както преди, така и след края на мероприятието.
Няколко дни преди това в офиса на Обединения граждански фронт на Гари Каспаров е извършен обиск по подозрение, че в помещението се съхранява екстремистка литература. По сведения на присъстващи, били иззети по 10 екземпляра от всички издания на организацията. The Times заключава, че Каспаров играе опасна игра, опитвайки се да държи Путин в шах.

Powered by Qumana

posted by Illa @ 12/18/2006 07:21:00 сл.об.,

3 Comments:

At 12/19/2006 01:34:00 пр.об., Blogger Orlin said...

Гласови коментари!
Супер :)

Извън темата, ама не можах да се стърпя.

 
At 12/19/2006 09:36:00 пр.об., Blogger Illa said...

Остава и да работи :)

 
At 12/22/2006 09:05:00 пр.об., Blogger Illa said...

Проверих, работи без проблем :)

 

Публикуване на коментар

<< Home