Без коментар

Forbes Russia не се издава от Forbes, а от Axel Springer Russia, благодарение на когото излизат и рускоезичните Newsweek, ComputerBild и др. Тази любопитна подробност е твърде съществена. В нея се крие причината руският Forbes да не се появи по реповете вчера, както е по традиция.
Какъв е проблемът?

Темата на декемврийския брой е бизнесът на Елена Батурина - съпруга на московския кмет Юрий Лужков. В статия, посветена на единствената руска жена-милиардер, се разказва историята на компанията й "Интеко". На корицата са цитирани думите на бизнес дамата: "Защитата ми е гарантирана".
От "Интеко" предприемат действия и Axel Springer решава да унищожи целия тираж на списанието. Защото журналистите, подготвили броя, са нарушили журналистическите стандарти - госпожа Батурина всъщност е казала: "Защитата ми, както и на всеки друг инвеститор, е гарантирана".
От Forbes обаче се намесват и декемврийското издание все пак ще излезе. Единствената промяна се състои в прередактирането на цитата от корицата. В прес-релийза на издателството се споменава: "Axel Springer смята за необходимо да обясни ситуацията и още веднъж да подчертае, че работата на журналистите от Издателската къща се основава върху принципите на свободата на словото".

posted by Illa @ 12/01/2006 08:28:00 сл.об.,

2 Comments:

At 12/03/2006 12:36:00 пр.об., Blogger Orlin said...

Това ли чудовище, мъжагата, якият, вдясно от човека с каскета е милиардершата?

 
At 12/03/2006 11:30:00 пр.об., Blogger Illa said...

Същото :)

 

Публикуване на коментар

<< Home