В пустинята

Ако следя блогове, то не е заради точността на информацията (затова не виждам пряка връзка между традиционните масмедии и блоговете), а заради непосредствената искреност на реакцията. Е, вярно - имам едно много важно допълнително условие: авторът да умее да изрази мислите и емоциите си с думи или образи. А това е много трудно, аз дори не правя опити да проверя дали го мога. Защото с пианото съм опитвала - знам, че не мога да свиря ))

В един от блоговете, които следя и в които напоследък рядко се появява пост, видях следната фотография с никакъв придружителен текст, без никакво обяснение:

Нарочно публикувам снимката така, както беше в блога - в същия размер и в същата цветова гама. Препратката към легендата за меча на крал Артур е очевидна. Но не е очевидно това еврейският или палестински Артур е? Не е ясно дали има значение етническата принадлежност на този Артур...

Едно дете намира меч в пустинята.

Рано или късно децата намират оръжията, заровени от дедите им. Или просто оръжия, захвърлени незнайно от кого. И тогава - какво?

posted by Illa @ 4/07/2008 04:45:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home