La Colifata

"Лудите, лудите - те да са живи!...", "си пошушна [чорбаджи Марко] с едно неуловимо изражение на лицето" (Вазов, И. Под игото). (Дали има по-популярен цитат от първия новобългарски роман?)

Френският музикант Маджид Фахем е избрал в интродукцията към сайта му да фосфоресцират първите три букви от собственото му име - MAD. През март 2005 г. Маджид прави забележително соло в Буенос Айрес. Изпълнението му е част от грандиозен концерт на групата на Ману Чао за представяне на поредния им албум:

Както се вижда от обложката (а и от клипа), албумът е посветен на La Colifata - може би най-известната психиатрична клиника. Известна е с това, че като част от терапията, лекарите и пациентите им създават радиостанция, придобила голяма популярност в Буенос Айрес, цяла Аржентина и по света.

La Colifata заема достойно място в последния филм на патриарха Ф. Копола "Тетро". (Не чакайте ревю за филма).

Но прожекцията в "Одеон" вчера беше достойна за отразяване от радио La Colifata. Видях, че поне двама души документираха с телефоните си това уникално събитие - 20-те минути забавяне на началото. Някой има ли информация дали кадрите са качени в интернет?

posted by Illa @ 11/18/2009 05:10:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home