Корпоративните блогове

Все си мислех, че те, корпоративните блогове, имат задачи, малко по-различни от получаването на директни приходи за компанията. Бях с впечатлението, че професионалните блогъри са преди всичко ЕТ, които декларират основни си доходи като произлизащи тъкмо от блогването.

Ето, че практиката се опитва да ме опровергае.

Чудя се, как мога да имам доверие в един търговец (по смисъла на ТЗ), ако той де факто е зарязал декларираната си основна дейност и търси пряка печалба от поддържането на блог?

Какви ли не чудеса се случват по света.

posted by Illa @ 7/08/2007 03:13:00 сл.об.,

3 Comments:

At 7/08/2007 04:34:00 сл.об., Anonymous Анонимен said...

Здравейте,

Благодаря за препратката към нашия блог.

Налага се да ви опровергая - NovaVizia.com не е корпоративен блог.

Поздрави!

 
At 7/08/2007 04:39:00 сл.об., Blogger Illa said...

Няколко пъти го посещавах. (Освен, че го следя чрез RSS-четачка.) Останах с впечатлението, че е корпоративен. Предполагам, не само аз.
Но в интерес на истината, забелязвам бързо развитие на блога като такъв, за което Ви поздравявам!

 
At 7/08/2007 05:07:00 сл.об., Anonymous Анонимен said...

Здравейте Илла,

За това се и включих с коментар, за да направя уточнението си, тъй като то е доста важно относно Вашия пост. В противен случай, неизкушеният читател може да остане с погрешни впечатления, което със сигурност не е Вашата цел.

NovaVizia.com не е корпоративен блог. Гледайте на нашия блог като на списание, само че електронно и безплатно.

В него за 1,5г. са публикувани материали от близо 50 външни автора - и български, и чуждестранни. Даваме възможност на всеки, който иска и има какво да каже по професионалните теми, които ни вълнуват. Търсим активно нови и интересни автори и ги популяризираме, доколкото е по силите ни.

И обратното - NovaVizia.com не е място, в което основната ни цел е да рекламираме нашите продукти или да продаваме нещо на някого. За целта си имате фирмен сайт/блог - http://www.sitamanagement.com.

Темата за монетизацията на един блог е съвсем отделна и определено заслужава внимание, ако говорим за не-корпоративните блогове, какъвто е и нашия. Това би позволило на съответните блогове да се развиват, а редакторите им да допринасят с още по-интересни материали - като пътуват, като се срещат с нови хора, за да ги интервюират, като посещават и отразяват професионални форуми, като инвестират повече време за развитието на блоговете си. Всичко това струва пари.

Монетизацията няма нищо общо с търговската репутация на някого (особено в случая "NovaVizia.com") - тя просто е средство за развитие и е от полза на всички.

Аз лично се надявам, че ще се появят повече български блогове, които не гледат на блогването само като на хоби, отдушник или връзка със света, а като на сериозна дейност, подчинена на бизнес принципи. Уверен съм, че с подобна философия в съзнанието тези блогове ще бъдат страхотни - много по-качествени като съдържание, много по-посещавани, много по-влиятелни!

Благодаря за поздравите - надявам се и Вашите блогове да вървят винаги във възходяща посока.

 

Публикуване на коментар

<< Home