Вкуснотии и авторски права

Напълно естествено е да не обичаш шоколад, да не понасяш сладко и за теб "торта" да е синоним на "гадост". Но да казваш, че не ти харесва черният хайвер, защото ти миришел на сурова риба - все едно си роден на около 500 км от брега и за теб морето е само онова бульонче, в което се плацикаш през лятотото, - ето това е напълно неразбираемо.
Впрочем, обичате ли рулца от омари и пържени миди? По традиция в нашето семейство се готвят миди с ориз. Но Ребека Чарлз е научила от майка си рецепта за пържени миди, както и специфичните за кухята на Нова Англия рулца от омари. Открива свой ресторант в Ню Йорк и начинанието се увенчава с успех, ястията стават популярни в метрополиса.
Обаче готвачът Ед Макфарланд напуска и основава собствен ресторант в Сохо. И, разбира се, предлага на клиентите си въпросните рулца и пържени миди. А на всичкото отгоре Ед откраднал рецептата и за салатата "Цезар". Това толкова разстроило Ребека, че тя подала искова молба в съда за нарушаване на авторските права.
Ех, адвокат по дела за авторско право да си в наше време! Все повече и повече полета за изява - искове по повод идея за ястие, нечия дълбочина на деколтето, проникновен поглед, разтърсваща усмивка, ... Кой ли ще успее да привлече Господ за клиент? )

posted by Illa @ 6/28/2007 02:54:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home