GoogleTube, GooTube?

Анализаторите тъкмо бяха почнали да се тревожат, че няма големи сделки в света на broadbus компаниите. Това втърдява пазара, води до отказ от високорискови инвестиции и отрицателно влияе върху иновативността в сектора.
Някои специалисти смятат, че дори закупуването на YouTube от Google няма да промени положението. Но в днешния брой на Forbеs има четири статии, които разнищват различните аспекти на  сделката:
- дали ще има неблагоприятни последици за партньорството между Google и News Corp. (MySpace);
- какъв ще е отговорът на Viacom и Yahoo!, които също се интересуваха от YouTube;
- ще се справи ли Google с юридическите и техническите предизвикателства, произтичащи от сделката (въпреки сключеното вчера споразумение между YouTube, от една страна, и Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment и CBS, от друга страна, както и по-рано постигнатите споразумения с General Electric, NBC Universal и Warner Music Group, това съвсем не обещава, че всички проблеми в областта на авторското право са решени. Например, класическият въпрос "кой създава и кой печели" остава висящ);
- ще се оправдаят ли очакванията по същия път да тръгнат Microsoft, Time-Warner и Walt Disney Co. (посочват се евентуални обекти, които могат да задоволят техните апетити: VideoEgg, Metacafe, Break.com, Revver, Blinkx, Veoh. Във връзка с последната компания се споменава и Apple Computer)

Powered by Qumana


posted by Illa @ 10/10/2006 01:48:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home