Клюки

Не знам дали сте чули за последната книга на Джордж Фридман "Следващите 100 години". Ако се занимавах с политика, вече да съм си я купила - от доста време в пощата ми идват съблазнителни оферти. Не ги третирам като спам, наистина ми е любопитно какво прогнозира Фридман. Тия дни попаднах на съобщение на сайта на Bloomberg, което хвърля някаква светлина относно пророчествата на Фридман. Оказва се, че според него, към 2050 г. Русия и Китай ще са се разпаднали, САЩ ще продължават да са доминираща световна сила, а Япония ще спретне нов Пърл Харбър - този път космически. Разни такива неща, които звучат доста екстравагантно. Основна заплаха за САЩ са Мексико (това Фридман вече го е казвал). Има видео, в което става въпрос и за Турция:


Втора клюка: "Шекспир проповядва насилие". Английски режисьор се чуди как да постави "Ромео и Жулиета" пред ученици и хем да е верен на оригинала, хем да избегне убийствата с хладно оръжие (наръгването с ножове, ако си послужа с вестникарски език), които са в завръзката на сюжета. Трудна работа. Не се е сетил да спусне креп, за да скрие от публиката съответните сцени.


Последна клюка - за феновете на Rammstein. Казват, че още преди Коледа приключили със записа на новия си албум. Само дано докато са го готвили (албума, де), Тил не е бил в същото състояние, в което си личи да е на снимката, правена на скорошно Fashion-Party. Въздържам се да публикувам самата снимка, защото е от клюкарски сайт и вече я няма там, където я видях за първи път (неофициален сайта на групата).

posted by Illa @ 2/14/2009 04:59:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home