Родителството

"Няма по-отговорно нещо от това да бъдеш родител". Клише, подобно на тия: "пушенето е вредно за здравето", "спазвай правилата за движение по пътищита" и т.н. Все истини, с които всички са съгласни, но всеки си живее, както си знае. Често дори не си даваме сметка, че вредим на най-скъпите си хора.

Прокуратурата в Милано е повдигнала обвинение срещу родителите на 12-годишно дете за причинените му психически страдания по време на бурния развод. Всеки от любящите родители се опитвал да привлече детето на своя страна, карали се пред него и се засипвали с взаимни обвинения. Според прокурора, това е предизвикало синдром на тревога и депресия у детето поради невъзможността да прояви лоялност и към двамата родители, което е довело до проблеми в концентрацията и изоставане в училище.

Ричард Оуен - кореспондент на "The Times" в Рим, казва, че този случай е първи по рода си в Европа. За първи път законът за защита на децата се прилага по такъв начин. Съдът ще се произнесе в началото на следващия месец. Очаква се решението да има значение за огромен брой други подобни случаи. Ако бъдат признати за виновни, родителите могат да получат ефективни присъди до пет години лишаване от свобода.

posted by Illa @ 11/08/2008 07:16:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home