Сравнения

РИА Новости съобщава, че в интервюто на В.В.Путин за Ал-Джазира той е казал: "Може би ще ви кажа нещо неочаквано за вас, но не само лидери на арабски държави, но дори лидери на някои европейски страни ми казваха в лични разговори, че ... в този преходен период те също смятат за целесъобразно за мен да остана на поста президент на Руската федерация". Информацията се разпространява под заглавието "Европейските лидери съветват Путин да остане на поста си като президент".
В руската блогосфера усилено се тиражира версията за натрапващо се сравнение между В.В.Путин и Рузвелт. Някои споменават, че първоначално се търсела прилика с Теодор Рузвелт - заради решението на американския президент да приложи антимонополното законодателство по отношение на една от фирмите на Дж.П.Морган. Естествено, търси се аналогия с процеса срещу Ходорковски.
По-усилено се проповядва примера на другия Рузвелт - Франклин Д. Защо ли?

Powered by Qumana

posted by Illa @ 2/11/2007 10:12:00 сл.об.,

2 Comments:

At 2/12/2007 10:57:00 пр.об., Blogger Orlin said...

Ама май малко по-надолу в същото съобщение намеква, че няма такова намерение. Същото каза достатъчно ясно и на голямата пресконференция преди 2 седмици.
Отдавна се говори, че като едното нищо ще промени конституцията и ще премахне ограничението за два мандата.
Кой знае? Може би вече е късно за това, не остана много време.
Няма да се учудя по-скоро да иска да подчертае колко Русия се е демократизирала, като въпреки "съветите", откаже трети мандат.
Но също така са възможни и всякакви други сценарии, включително и леко тревожни.

 
At 2/12/2007 11:59:00 пр.об., Blogger Illa said...

Същественото е, че вратата се държи отворена. Останалото са финтифлюшки :)

 

Публикуване на коментар

<< Home