Презентация?

Руските масмедии отчитат като голям успех появата на солидна руска делегация в Давос, водена от първия вице-премиер Дмитрий Медведев. "Презентация на наследника", предполагат журналистите. Във всеки случай, на Медведев му харесало в Давос - както поискал, предоставили му най-голямата зала (1200 места) и не насрочили друго мероприятие за този час. Ако четеш руската преса, в Давос не се говори за друго, освен за съвременна Русия. В комплект с нефта, газта и геополитиката. Западната преса май пак нещо не е доразбрала, защото Google News дава линкове предимно към руски, белоруски и сръбски източници, колчем питаш за Русия в Давос. Или пък и те споменават за презентация обаче в стил "back in the USSR".
За разлика от Сурков, Медведев няма амбиции да измисля нови термини. Усвоил е маниера на Путин. Като президента е завършил право в Петербургския университет. Като патрона си е работил в муниципалитета на родния си град. Има опит и в бизнеса. Впрочем, в Давос той отива в качеството си не на втори човек в правителството, а на втори човек в Газпром.
На въпроса на журналист относно държавния контрол върху газовия гигант Медведев отговаря, че това е изцяло търговска организация, че журналистите обичат да пишат само страхотии и затова си правят неверни изводи относно съвмещаването на двете му длъжности. Съседът му по място Rex W. Tillerson - шеф на ExxonMobil не може да сдържи усмивката си.
Изглежда, аятолах Хаменей е направил жест към евентуалния наследник като едва днес разгласи предложението си към Москва за създаване на газов ОПЕК, което по признанието на руски източници, от Кремъл никак не са очаквали.

Powered by Qumana

posted by Illa @ 1/30/2007 10:48:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home