Журналисти ли са блогърите?

Вчера в RSS-четачката ми се мярна заглавие, оповестяващо, че най-после блогърите били приравнени към журналистите. Поводът - решението в съдебната зала на заседанието по делото на Люис Либи да се допуснат 100 журналисти, включително двама блогъри - кинодокументалиста Рори О`Конър и писателя Джеймс Джойнър.
Ако не ме лъже паметта, вече имаше подобен прецедент - блогъри бяха допуснати в качеството им на журналисти на пресконференция във важна институция от държавната власт в САЩ. Затова не обърнах внимание на "новината". Все пак любопитството ме загложди и днес потърсих повода за възклицанието от заглавието на блог-поста:
The Washington Post е отпечатал статия на Alan Sipress, в която се съобщава за решението на федералния съд. Но авторът разглежда и някои проблеми, непозволяващи блогърите еднозначно да бъдат обявени за журналисти. Една от пречките за това е, че само една трета от блогърите виждат мястото си сред създателите на масмедии. Цитиран е Jeff Jarvis - журналист и блогър, който казва: "Блоговете са първо и преди всичко разговор, обсъждане между хората". И добавя: "Това е свят, в който най-напред публикуваш, а после редактираш".

posted by Illa @ 1/12/2007 11:36:00 пр.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home