Из Мрежата

В суматохата може да сте пропуснали новините. Или да не сте им обърнали внимание. Та да напомня.
1) Арестуван е гръцки блогър. И то не защото той самият нещо е написал, а защото е създал сайт - блог агрегатор (blogme.gr). И покрай другото, представял съдържанието на друг блог (funel.blogspot.com), който осмивал някакъв телевизионен проповедник. Понеже FunEL е хостван, както се вижда, в Blogger, т.е. на американски сайт, гръцките власти подгонили Антонис Ципропулос - собственика на blogme.gr. (Източник на информацията The Register).
2) Китайските власти възнамеряват да принудят блогърите да се идентифицират с истинските си имена, а не с никове. Надявам се, всички разбират какво означава това. (Информация от AFP).
3) Говори ли ви нещо датата 7 ноември? Да? Не знам дали е случайно избрана, но точно на 7 ноември Репортери без граница организират интересна акция - триене на черни дупки. Акцията цели да популяризира борбата против ограничаване на свободата на словото в интернет. Избрани са 13 "черни дупки" - страни, в които на свободния достъп до информация се гледа като на привилегия, а не като на право. На 7 ноември в 12 ч. българско време желаещите могат на посетят специален сайт и да "изтрият" от картата на света тези черни дупки.
4) Алън Леви - президент на EMI, в лекция пред студенти от London Business School заявил, че "the CD is dead". Той смята, че бъдещето е в продажбите на дигитални записи. Макар да се надява и физическите носители да се задържат на пазара още някое време, ако се комплектоват с още нещо. (Информацията е от един специфичен сайт).

Powered by Qumana


posted by Illa @ 10/30/2006 08:35:00 сл.об.,

3 Comments:

At 11/02/2006 10:11:00 пр.об., Blogger funEL said...

Thanks for the support
no pasaran

http://funel.blogspot.com/2006/11/blog-post.html

 
At 4/02/2007 07:56:00 сл.об., Anonymous Анонимен said...

И в блоговете има цензура - снимките в които видят осмиване или онагледяване на нещо еротично се трият на момента.

 
At 4/02/2007 08:32:00 сл.об., Blogger Illa said...

Разбира се. Важното е, обаче, кой за какво трябва да отговаря. Ако трябва да отговаря.

 

Публикуване на коментар

<< Home