6.4 по Рихтер

Никак не искам да си предствям какво би се случило, ако да би ни разстресло земетресение с магнитут 6.4 по Рихтер. Не дай си боже!


Преди час-два, докато си разговарях с приятел от Токио, той замлъкна за момент и после съобщи "Имаше земетресение". "Силно ли?", питам. "Над 6-та степен по Рихтер. В Шизуока". Има-няма 2-3 минути след труса, очевидно, приятелят ми е видял/чул официално съобщение по медиите, та знаеше точно къде се е случил катаклизмът и с какъв магнитут е бил.


Нашите обществени медии мълчат по въпроса. Няма ли АЕЦ в Шизуока или има? Или не знаят?


Днес цял предиобяд по БНР ми приказваха за повишена радиация, достигнала Токио и пр. Сякаш източникът е траен с всичките последици от това.


Още като се събудих, а аз се будя в 6 ч. сутрин, и си проверих новините, видях, че повишените нива на радиация се дължат на еднократно излъчване, продължило около 5 минути. След което радиацията рязко спаднала. Да, ама нашите новинари съобщиха за тази еднократност чак в късните следобедни емисии. Примесено по невъобразим начин с други остарели съобщения. От което нищо не ти става ясно за обстановката.


Нали, божем, мисията им - на медиите, е да ни информират така, щото да имаме точна представа за ставащото в света в момента.

posted by Illa @ 3/15/2011 06:19:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home