MySpace икономика

Niall Kennedy, покрай другото, следи и трафика към Technorati.com. Steve Rubel в блога си  коментира рязкото покачване на трафика от MySpace към  Technorati. Анализаторът отбелязва, че този бум му напомня аналогичната ситуация навремето с iPod и Google. Не пропуска да обърне внимание и върху факта, че агенцията, обслужваща PR-а на MySpace (Edelman) е в много добри отношения с Technorati.


В същото време The Register информира за скандал с авторските права, присвоявани от MySpace. Твърдението е на текстописеца Billy Bragg, който в знак на протест изтеля всичките си произведения от MySpace. Поетът твърди, че Общите условия за ползване на сайта дават право на корпорацията на Мърдок да се разпорежда с чужди творби, включително и за търговски цели. Andrew Orlowski напомня, че подобни претенции преди време са принудили Microsoft и Apple да променят Общите условия за ползване на някои от сървисите си.


Maestross пък ми посочи една ефектна лична страница на MySpace - ексцентричен германец е повел кампания против политиката на Рупърт Мърдок и призовава потребителите да изтрият акаунтите си от сайта. Естествено, озаглавил е проекта си DELETE YOUR MYSPACE ACCOUNT!!!!!!!  


Powered by Qumana


posted by Illa @ 7/11/2006 04:14:00 сл.об.,

0 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home